مشاهیر شهر بابک
پیش بینی وضع هوا
شاعران شهربابک:
شادروان مرتضی فرخی برفه
مرتضي فرخي برفه شاعر توانای شهرمان، در سال ۱۳۰۱ در روستای میمند دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۰۹ به تبعیت از مرحوم پدر بزرگوارشان که برای دایر نمودن مکتب خانه به روستای برفه نقل مکان نمود و در این محل ساکن شد. تحصیلات مقدماتی را در مکتب خانه نزد پدر سپری کرده و سپس برای ادامه تحصیلات و کسب معلومات بیشتر به مرکز شهر به محضر عالمان آن زمان مرحومین آقایان شیخ محمد اسماعیل احمدی و میرزا حسین عسکری مشهور به مجتهد عزیمت نموده و تا ابتدای کتاب هدایه به کسب فیض پرداخت. در این زمان اولین دبستان دولتی ۴ کلاسه به سیستم جدید آموزشی در شهربابک که بعدها به نام دبستان رودکی نامیده شد تاسیس و ایشان در همان سال اول موفق به دریافت گواهینامه پایان تحصیلات ابتدایی گردید. در سال ۱۳۲۳ جهت گذراندن دوره نظام وظیفه به کرمان اعزام و پس از پایان خدمت سربازی و مراجعت به شهربابک به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و با اهداء منزل شخصی در روستای برفه اولین دبستان این روستا را که به نام خود نام گذاری کرده بود افتتاح نمود
مرحوم فرخی از شعرای به نام سرزمین ادب پرور شهربابک بوده و مجموعه ای از سروده های ایشان با نام دیوان اشعار در سال ۱۳۷۲ چاپ گردید. اغلب اشعار ایشان در قالب غزل است و در مرثیه و رباعی نیز اشعاری سروده است.
پايه اين جهــان بود بر باد در زمــان قديم گفت استاد
از براي تو خانه اي نبود چونكه بر باد خانه شد بنيان
"دکتر غلامرضا کافی" در سال 1347 در شهر بابک از توابع استان کرمان متولد شد. وی برای تحصیلات دانشگاهی به شیراز آمد و در همین شهر ساکن شد و تحصیلات خود را تا دکترا در رشتهی زبان و ادبیات فارس از دانشگاه شیراز ادامه داد و سپس عضو هیئت علمی همین دانشگاه شد
از دکتر کافی تاکنون 15 جلد کتاب به چاپ رسیده است او در عرصه شعر و نقد صاحبنظر است. از کتابهای شعر او میتوان به "بهار در برهوت"، "سمفونیهای خاردار"، "ترانکها"، "همین زنجره تا صبح" و ... اشاره کرد و از آثار نقد و پژوهشی وی میتوان به "شرح منظومهی ظهر (نقد و تحلیل شعرهای عاشورایی از آغاز تا امروز)"، "دستی بر آتش (شناخت نامهی شعر جنگ)" و "شناخت ادبیات انقلاب اسلامی" اشاره کرد.
فیلم ساز و کارگردان مطرح شهربابک
مهدی بوستانی شهربابکی یکی از هنرمندان و کارگردانان مطرح کشور است که بیشتر در بخش فیلم کوتاه مشغول به فعالیت می باشد . ضمن معرفی ایشان به بخشی از آثار و فیلمهای ساخته شده توسط ایشان می پردازیم :
مهدی بوستانی شهربابکی. متولد 1357کرمان. لیسانس کارگردانی سینما از دانشکده «سوره» اصفهان. فوق لیسانس ادبیات نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران. عضو انجمن فیلم کوتاه ایران.
بوستانی علاوه بر فیلمسازی نگارش فیلمنامههای: عذاب (کوتاه)، سکوت(انیمیشن)، زخم (کوتاه)، عطرتند گل های صحرایی(کوتاه)، عموبرفی(کوتاه)، سس مایونزمهرام و کمپوت آناناس مالزیایی (تجربی)، دست تاریک، دست روشن (بلند، بر اساس داستانی به همین نام از هوشنگ گلشیری)، میراث(سریال13قسمتی تلویزیونی)، قوت لایموت (کوتاه)، حرمت (بلند سینمایی)، طبق نقشه (کوتاه)، حاجت روا (بلند سینمایی)، تئوری انتقال(نیمه بلند)، فقط یک چهار لیتری (کوتاه) و قربانی (کوتاه) را نیز برعهده داشته است.
آثار و فیلم های ساخته شده توسط ایشان (فیلمشناسی)
خانه در سنگ (13دقیقه، مستند داستانی، وی اچ اس ،1377)
بُرنا (26دقیقه ، داستانی ، بتاکم ، تولید صدا و سیمای مرکز کرمان ،1377)
آوایی که هنوز زنده است (32دقیقه، مستند داستانی، بتاکم، تولید صدا و سیمای مرکز کرمان ، 1378) برنده لوح افتخار بهترین مستند پژوهشی از سومین جشنواره دانشجویان کشور(1378)
کمکهای انسان دوستانه (1دقیقه، تجربی، اس وی اچ اس، 1378)
محکوم (10دقیقه، داستانی، 16 میلیمتری، 1379)
عروسکهای کوکی خوش بخت (2دقیقه ، 16 میلیمتری،1379، ناتمام)
مجرم (13دقیقه، داستانی ، بتاکم ، 1381)
گناه (15دقیقه، داستانی، مینی دی وی کم، 1382)
سقف بالای سر ( 26دقیقه، داستانی، دی وی کم ، 1383)
فریب (داستانی ، 11 دقیقه، 1385)
دام (داستانی ، 17 دقیقه، 1385)
تدبیر به موقع (داستانی ،30 دقیقه، 1386)
رهایی ( داستانی، 15دقیقه، 1386)
هستهی صلحآمیز ( داستانی ،24 دقیقه، 8-1387)
جزر و مد (داستانی ،20 دقیقه، 1388)
حضورهای جهانی
نمایش در بخش مسابقه و بخش آینده زمین جشنواره سونار ایتالیا (2004)
دکتر فرازنده
دكتر فرازنده يكي از نخبگان و ستارگان شهربابك و ايران است ايشان داراي مدرك دكتراي مهندسي علوم معادن و استاد بازنشسته دانشگاه آخن آلمان و مدير مجتمع صنعت كوير بابك مي باشند .
دكتر فرازنده كه پس از بيست سال اقامت در آلمان به خاطر عشق به زادگاهش جهت سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال براي جوانان شهربابك به وطن بازگشته است . با ثبت مجتمع صنعت كوير بابك ٬فعاليت خود را جهت احداث كارخانجات آجر و سراميك در شهربابك آغاز نموده است . ايشان در گفتگوي با هفته نامه بابك زمين علت برگشت به وطن را تشويق آقاي مهندس رضاحسيني فرماندار وقت و دكتر رئوفي نژاد استاندار كرمان و همچنين علاقه به كار و توليد در شهربابك عنوان نمودند .
آقاي دكتر فرازنده همچنين گفت فاز يك كارخانه توليد آجر را تا پايان شهريور 87 بدون دريافت وام به بهره برداري مي رسانيم و با به بهره برداري رسيدن فاز 2 در همين سال قادر خواهيم بود روزانه 240000 آجر در انواع مختلف توليد كنيم . ايشان طرح نهايي كارخانه را كه يك پروژه بزرگ خواند و گفت اين كارخانه در 5 فاز به بهره برداري خواهد رسيد و با تكميل شدن فاز يك و دو آجر نما و با تمكيل فاز سه و چهار آجر سفال٬ تيغه و سقف و در فاز 5 آجر تزئيني كف ونما توليد خواهيم كرد كه با به بهره برداري رسيدن فاز پنجم 1200 نفردر اين كارخانه مشغول بكار خواهند شد .ايشان درادامه گفتگو با هفته نامه بابك زمين در خصوص همكاري مسئولين گفت با رفتن آقاي رضا حسيني فرماندار وقت ما كه 35 درصد از كار را انجام داده بوديم دلسرد شده و قصد انصراف داشتيم .اما با انتخاب آقاي رضا حسيني و پيگيري ايشان اجرايي شدن اين طرح قطعي شد و قول مساعد به ما داده شده است ولي از طرف مسئولين شهرستان انتظار حمايت بيشتري دارم و اميدوارم در خصوص طرحهاي زير بنايي شامل تامين آب آشاميدني ٬ گاز رساني ٬ آسفالت جاده همكاري لازم با ما بشود .
آنچه در بالا خوانديد خلاصه گفتگوي دكتر فرازنده با هفته نامه بابك زمين بود. نكته ظريفي كه در گفتگوي ايشان به چشم مي خورد و بايد مورد توجه مسئولين قرار گيرد . نقش مسئولين در جذب سرمايه گذار مي باشد . بي شك شهربابك ستارگان ديگري همچون دكتر فرازنده و دكتر كشاورز در ايران و خارج از ايران دارد و مسئولين شهرستان علي الخصوص مسئولين بومي مي توانند با تشكيل همايش ها و جلسات مختلف و دعوت از اين عزيزان وهمچنين دادن مشوق هاي اقتصادي زمينه لازم را جهت سرمايه گذاري آنان فراهم آورند . و از طرفي جاي خالي افراد توانمندي همچون دكتر فرازنده در سمت هاي اجرايي استان و شهرستان بخصوص در بخش صنعت ومعدن بخوبي احساس مي شود. و جا دارد مسئولين شهرستان قدر اين عزيزان را بدانند و ازتجربيات ٬ علمي وتخصص آنها در زمينه عمران و آباداني شهرستان استفاده لازم را ببرند.
هنرمندان و نخبگان شهربابک
پژوهشگر برتر سال 1385
سركار خانم افسر اسلامي پژوهشگر واحد فرآوري مواد امور تحقيق و توسعه شركت ملي صنايع مس ايران
ايشان بعنوان پژوهشگر برتر سال 1385 در چهارمين همايش سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) كه در اسفند ماه 1385 برگزار شد انتخاب شد . خانم اسلامي در 13 طرح پژوهشي مشاركت داشته كه در 10طرح به سمت مجري و در 3 طرح ديگر سمت مشاور صنعتي پژوهش را بر عهده داشته است . ايشان 6 مقاله در كنفرانس هاي بين المللي و مجلات ISI خارجي ارائه نموده
خانم اسلامي ليسانس شيمي از دانشگاه شهيد بهشتي است و مدت 6 سال بعنوان كارشناس ارشد فرآوري مواد در امور تحقيق و توسعه فعاليت دارد. وي قبل از آن نيز 8 سال بعنوان مسئول آزمايشگاه كانهآرايي در واحد پايلت پلنت مشغول بخدمت بوده است.
هنرمندان و نخبگان شهربابك:
1-شیخ محمد اسماعیل احمدی متولد1233 شمسی، مجتهدی مسلم که تحصیلات حوزوی خودرا در یزد ونجف اشرف به پایان رساند.
2-آقا شیخ هادی اسلامی ، متولد 1234 شمسی ، انجام تحصیلات در شیراز ، پرداختن به امور حقوقی مردم در شهربابک نیز در برنامه کاری وی بوده است.
3-میرزا حسن علوی (حکیـــم): متولد1246 شمسی در شهربابک ــ تحصیل دردارالفنـــون و آموختن علم طب، تسلط به زبانهای عربی و فرانسه.
4- آقا سیدجواد موســـوی فرزند سیدعبدالرزاق متولد1249 ، وی تحصیلات خودرادر یزد به پایان رساند.
5-میرزا عبد الصمد متولد 1250 شمسی ، خوشنویسی از هنرهای اوست ، وی به قصدتحصیل به اصفهان رفت ودر کسوت درویشان درآمد.
6-شهربانو خانم فرزند میرزا حسن متولد 1250 شمسی، آموزش علم پزشکی وانجام طبابت بطور رسمی درشهربابک
7-میرزا حسین عسگری متولد1257 شمسی ، تحصیل نزد سید حسن مدرس وشیخ فضل ا... نوری ورسیدن به اجتهاد.
8-میرزا حسین احمدیان متولد 1268 انجام تحصیلات حوزوی دریزد، اصفهان وتهـــران.
9-سید یحیی خان علــوی متولد 1275 شمسی ، ملقب به سلطان الخطاطین ، باز نویسی گلستان سعدی به هفت خط مشهور آنزمان.
10-میرزا ابوالقاسم شفیعی متولد 1277 شمسی خوشنویس ، شاعر واستاد مسلم زبان وادبیات عرب بوده است.
11-حسن فارسی نژاد متولد 1278 شمسی وخطاط ومنبت کار ماهــرکه شاعر بوده است.
12-آخوند ملا عباس نقیب متولد 1285 شمسی، فراگیری تحصیلات مقدماتی در شهربابک وتحصیلات تکمیلی حوزوی یزد.
13- فاطمه بیگم مادر میرزا حسن حکیم ، هنر وی خوشنویسی بوده است.
14- رقیه سالاری فرزند میــــرزا اسدا... شاعر بوده است.
15- شیخ احمد نجفی متولد 1343 قمری در نجف ، تحصیل درحوزه علمیه نجف همرزمی با نواب صفوی، خوشنویس.
16- شیخ میرزا علی نجفی از مبارزین علیه رژیم پهلوی وی تلاشهای ارزنده ای در احداث حوزه علمیه شهرستان وبسیاری از مساجد وحسینیه ها انجام داده است.
۱۷-. شادروان مرتضی فرخی برفه شاعر توانای شهرمان، در سال ۱۳۰۱ در روستای میمند دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۰۹ به تبعیت از مرحوم پدر بزرگوارشان که برای دایر نمودن مکتب خانه به روستای برفه نقل مکان نمود و در این محل ساکن شد. تحصیلات مقدماتی را در مکتب خانه نزد پدر سپری کرده و سپس برای ادامه تحصیلات و کسب معلومات بیشتر به مرکز شهر به محضر عالمان آن زمان مرحومین آقایان شیخ محمد اسماعیل احمدی و میرزا حسین عسکری مشهور به مجتهد عزیمت نموده و تا ابتدای کتاب هدایه به کسب فیض پرداخت. در این زمان اولین دبستان دولتی ۴ کلاسه به سیستم جدید آموزشی در شهربابک که بعدها به نام دبستان رودکی نامیده شد تاسیس و ایشان در همان سال اول موفق به دریافت گواهینامه پایان تحصیلات ابتدایی گردید. در سال ۱۳۲۳ جهت گذراندن دوره نظام وظیفه به کرمان اعزام و پس از پایان خدمت سربازی و مراجعت به شهربابک به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و با اهداء منزل شخصی در روستای برفه اولین دبستان این روستا را که به نام خود نام گذاری کرده بود افتتاح نمود
هنرمندان امروز:
1- حاج اسدا... بوستانی متولد 1313 دبیر بازنشسته، شاعر ادیب
2- عباس فارسی نژادمتولد 1308 بازنشسته مس سرچشمه، مورخ ونویسنده
3- حاج اکبرصابری دبیر بازنشسته، مطلع ومعتمد فقهی وحقوقی وتاریخی
4- زهـــرا حسینی دیپلم ، خانه دار نویسنده کتاب تاریخ شهربابک وگرد آورنده فرهنگ شفاهی وگویشهای محلی شهربابک
5- افسرفاضلی متولد 1355 دیپلم ، شاعر وتاکنون دوجلدشعر به نامهای وقتی دلم شکست و حدیث تنهایی به چاپ رسانده است.
6- مهدیه میمندیان متولد 1360 دیپلم ، عضو
شادروان مرتضی فرخی برفه
مرتضي فرخي برفه شاعر توانای شهرمان، در سال ۱۳۰۱ در روستای میمند دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۰۹ به تبعیت از مرحوم پدر بزرگوارشان که برای دایر نمودن مکتب خانه به روستای برفه نقل مکان نمود و در این محل ساکن شد. تحصیلات مقدماتی را در مکتب خانه نزد پدر سپری کرده و سپس برای ادامه تحصیلات و کسب معلومات بیشتر به مرکز شهر به محضر عالمان آن زمان مرحومین آقایان شیخ محمد اسماعیل احمدی و میرزا حسین عسکری مشهور به مجتهد عزیمت نموده و تا ابتدای کتاب هدایه به کسب فیض پرداخت. در این زمان اولین دبستان دولتی ۴ کلاسه به سیستم جدید آموزشی در شهربابک که بعدها به نام دبستان رودکی نامیده شد تاسیس و ایشان در همان سال اول موفق به دریافت گواهینامه پایان تحصیلات ابتدایی گردید. در سال ۱۳۲۳ جهت گذراندن دوره نظام وظیفه به کرمان اعزام و پس از پایان خدمت سربازی و مراجعت به شهربابک به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و با اهداء منزل شخصی در روستای برفه اولین دبستان این روستا را که به نام خود نام گذاری کرده بود افتتاح نمود
مرحوم فرخی از شعرای به نام سرزمین ادب پرور شهربابک بوده و مجموعه ای از سروده های ایشان با نام دیوان اشعار در سال ۱۳۷۲ چاپ گردید. اغلب اشعار ایشان در قالب غزل است و در مرثیه و رباعی نیز اشعاری سروده است.
پايه اين جهــان بود بر باد در زمــان قديم گفت استاد
از براي تو خانه اي نبود چونكه بر باد خانه شد بنيان
"دکتر غلامرضا کافی" در سال 1347 در شهر بابک از توابع استان کرمان متولد شد. وی برای تحصیلات دانشگاهی به شیراز آمد و در همین شهر ساکن شد و تحصیلات خود را تا دکترا در رشتهی زبان و ادبیات فارس از دانشگاه شیراز ادامه داد و سپس عضو هیئت علمی همین دانشگاه شد
از دکتر کافی تاکنون 15 جلد کتاب به چاپ رسیده است او در عرصه شعر و نقد صاحبنظر است. از کتابهای شعر او میتوان به "بهار در برهوت"، "سمفونیهای خاردار"، "ترانکها"، "همین زنجره تا صبح" و ... اشاره کرد و از آثار نقد و پژوهشی وی میتوان به "شرح منظومهی ظهر (نقد و تحلیل شعرهای عاشورایی از آغاز تا امروز)"، "دستی بر آتش (شناخت نامهی شعر جنگ)" و "شناخت ادبیات انقلاب اسلامی" اشاره کرد.
فیلم ساز و کارگردان مطرح شهربابک
مهدی بوستانی شهربابکی یکی از هنرمندان و کارگردانان مطرح کشور است که بیشتر در بخش فیلم کوتاه مشغول به فعالیت می باشد . ضمن معرفی ایشان به بخشی از آثار و فیلمهای ساخته شده توسط ایشان می پردازیم :
مهدی بوستانی شهربابکی. متولد 1357کرمان. لیسانس کارگردانی سینما از دانشکده «سوره» اصفهان. فوق لیسانس ادبیات نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران. عضو انجمن فیلم کوتاه ایران.
بوستانی علاوه بر فیلمسازی نگارش فیلمنامههای: عذاب (کوتاه)، سکوت(انیمیشن)، زخم (کوتاه)، عطرتند گل های صحرایی(کوتاه)، عموبرفی(کوتاه)، سس مایونزمهرام و کمپوت آناناس مالزیایی (تجربی)، دست تاریک، دست روشن (بلند، بر اساس داستانی به همین نام از هوشنگ گلشیری)، میراث(سریال13قسمتی تلویزیونی)، قوت لایموت (کوتاه)، حرمت (بلند سینمایی)، طبق نقشه (کوتاه)، حاجت روا (بلند سینمایی)، تئوری انتقال(نیمه بلند)، فقط یک چهار لیتری (کوتاه) و قربانی (کوتاه) را نیز برعهده داشته است.
آثار و فیلم های ساخته شده توسط ایشان (فیلمشناسی)
خانه در سنگ (13دقیقه، مستند داستانی، وی اچ اس ،1377)
بُرنا (26دقیقه ، داستانی ، بتاکم ، تولید صدا و سیمای مرکز کرمان ،1377)
آوایی که هنوز زنده است (32دقیقه، مستند داستانی، بتاکم، تولید صدا و سیمای مرکز کرمان ، 1378) برنده لوح افتخار بهترین مستند پژوهشی از سومین جشنواره دانشجویان کشور(1378)
کمکهای انسان دوستانه (1دقیقه، تجربی، اس وی اچ اس، 1378)
محکوم (10دقیقه، داستانی، 16 میلیمتری، 1379)
عروسکهای کوکی خوش بخت (2دقیقه ، 16 میلیمتری،1379، ناتمام)
مجرم (13دقیقه، داستانی ، بتاکم ، 1381)
گناه (15دقیقه، داستانی، مینی دی وی کم، 1382)
سقف بالای سر ( 26دقیقه، داستانی، دی وی کم ، 1383)
فریب (داستانی ، 11 دقیقه، 1385)
دام (داستانی ، 17 دقیقه، 1385)
تدبیر به موقع (داستانی ،30 دقیقه، 1386)
رهایی ( داستانی، 15دقیقه، 1386)
هستهی صلحآمیز ( داستانی ،24 دقیقه، 8-1387)
جزر و مد (داستانی ،20 دقیقه، 1388)
حضورهای جهانی
نمایش در بخش مسابقه و بخش آینده زمین جشنواره سونار ایتالیا (2004)
دکتر فرازنده
دكتر فرازنده يكي از نخبگان و ستارگان شهربابك و ايران است ايشان داراي مدرك دكتراي مهندسي علوم معادن و استاد بازنشسته دانشگاه آخن آلمان و مدير مجتمع صنعت كوير بابك مي باشند .
دكتر فرازنده كه پس از بيست سال اقامت در آلمان به خاطر عشق به زادگاهش جهت سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال براي جوانان شهربابك به وطن بازگشته است . با ثبت مجتمع صنعت كوير بابك ٬فعاليت خود را جهت احداث كارخانجات آجر و سراميك در شهربابك آغاز نموده است . ايشان در گفتگوي با هفته نامه بابك زمين علت برگشت به وطن را تشويق آقاي مهندس رضاحسيني فرماندار وقت و دكتر رئوفي نژاد استاندار كرمان و همچنين علاقه به كار و توليد در شهربابك عنوان نمودند .
آقاي دكتر فرازنده همچنين گفت فاز يك كارخانه توليد آجر را تا پايان شهريور 87 بدون دريافت وام به بهره برداري مي رسانيم و با به بهره برداري رسيدن فاز 2 در همين سال قادر خواهيم بود روزانه 240000 آجر در انواع مختلف توليد كنيم . ايشان طرح نهايي كارخانه را كه يك پروژه بزرگ خواند و گفت اين كارخانه در 5 فاز به بهره برداري خواهد رسيد و با تكميل شدن فاز يك و دو آجر نما و با تمكيل فاز سه و چهار آجر سفال٬ تيغه و سقف و در فاز 5 آجر تزئيني كف ونما توليد خواهيم كرد كه با به بهره برداري رسيدن فاز پنجم 1200 نفردر اين كارخانه مشغول بكار خواهند شد .ايشان درادامه گفتگو با هفته نامه بابك زمين در خصوص همكاري مسئولين گفت با رفتن آقاي رضا حسيني فرماندار وقت ما كه 35 درصد از كار را انجام داده بوديم دلسرد شده و قصد انصراف داشتيم .اما با انتخاب آقاي رضا حسيني و پيگيري ايشان اجرايي شدن اين طرح قطعي شد و قول مساعد به ما داده شده است ولي از طرف مسئولين شهرستان انتظار حمايت بيشتري دارم و اميدوارم در خصوص طرحهاي زير بنايي شامل تامين آب آشاميدني ٬ گاز رساني ٬ آسفالت جاده همكاري لازم با ما بشود .
آنچه در بالا خوانديد خلاصه گفتگوي دكتر فرازنده با هفته نامه بابك زمين بود. نكته ظريفي كه در گفتگوي ايشان به چشم مي خورد و بايد مورد توجه مسئولين قرار گيرد . نقش مسئولين در جذب سرمايه گذار مي باشد . بي شك شهربابك ستارگان ديگري همچون دكتر فرازنده و دكتر كشاورز در ايران و خارج از ايران دارد و مسئولين شهرستان علي الخصوص مسئولين بومي مي توانند با تشكيل همايش ها و جلسات مختلف و دعوت از اين عزيزان وهمچنين دادن مشوق هاي اقتصادي زمينه لازم را جهت سرمايه گذاري آنان فراهم آورند . و از طرفي جاي خالي افراد توانمندي همچون دكتر فرازنده در سمت هاي اجرايي استان و شهرستان بخصوص در بخش صنعت ومعدن بخوبي احساس مي شود. و جا دارد مسئولين شهرستان قدر اين عزيزان را بدانند و ازتجربيات ٬ علمي وتخصص آنها در زمينه عمران و آباداني شهرستان استفاده لازم را ببرند.
هنرمندان و نخبگان شهربابک
پژوهشگر برتر سال 1385
سركار خانم افسر اسلامي پژوهشگر واحد فرآوري مواد امور تحقيق و توسعه شركت ملي صنايع مس ايران
ايشان بعنوان پژوهشگر برتر سال 1385 در چهارمين همايش سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) كه در اسفند ماه 1385 برگزار شد انتخاب شد . خانم اسلامي در 13 طرح پژوهشي مشاركت داشته كه در 10طرح به سمت مجري و در 3 طرح ديگر سمت مشاور صنعتي پژوهش را بر عهده داشته است . ايشان 6 مقاله در كنفرانس هاي بين المللي و مجلات ISI خارجي ارائه نموده
خانم اسلامي ليسانس شيمي از دانشگاه شهيد بهشتي است و مدت 6 سال بعنوان كارشناس ارشد فرآوري مواد در امور تحقيق و توسعه فعاليت دارد. وي قبل از آن نيز 8 سال بعنوان مسئول آزمايشگاه كانهآرايي در واحد پايلت پلنت مشغول بخدمت بوده است.
هنرمندان و نخبگان شهربابك:
1-شیخ محمد اسماعیل احمدی متولد1233 شمسی، مجتهدی مسلم که تحصیلات حوزوی خودرا در یزد ونجف اشرف به پایان رساند.
2-آقا شیخ هادی اسلامی ، متولد 1234 شمسی ، انجام تحصیلات در شیراز ، پرداختن به امور حقوقی مردم در شهربابک نیز در برنامه کاری وی بوده است.
3-میرزا حسن علوی (حکیـــم): متولد1246 شمسی در شهربابک ــ تحصیل دردارالفنـــون و آموختن علم طب، تسلط به زبانهای عربی و فرانسه.
4- آقا سیدجواد موســـوی فرزند سیدعبدالرزاق متولد1249 ، وی تحصیلات خودرادر یزد به پایان رساند.
5-میرزا عبد الصمد متولد 1250 شمسی ، خوشنویسی از هنرهای اوست ، وی به قصدتحصیل به اصفهان رفت ودر کسوت درویشان درآمد.
6-شهربانو خانم فرزند میرزا حسن متولد 1250 شمسی، آموزش علم پزشکی وانجام طبابت بطور رسمی درشهربابک
7-میرزا حسین عسگری متولد1257 شمسی ، تحصیل نزد سید حسن مدرس وشیخ فضل ا... نوری ورسیدن به اجتهاد.
8-میرزا حسین احمدیان متولد 1268 انجام تحصیلات حوزوی دریزد، اصفهان وتهـــران.
9-سید یحیی خان علــوی متولد 1275 شمسی ، ملقب به سلطان الخطاطین ، باز نویسی گلستان سعدی به هفت خط مشهور آنزمان.
10-میرزا ابوالقاسم شفیعی متولد 1277 شمسی خوشنویس ، شاعر واستاد مسلم زبان وادبیات عرب بوده است.
11-حسن فارسی نژاد متولد 1278 شمسی وخطاط ومنبت کار ماهــرکه شاعر بوده است.
12-آخوند ملا عباس نقیب متولد 1285 شمسی، فراگیری تحصیلات مقدماتی در شهربابک وتحصیلات تکمیلی حوزوی یزد.
13- فاطمه بیگم مادر میرزا حسن حکیم ، هنر وی خوشنویسی بوده است.
14- رقیه سالاری فرزند میــــرزا اسدا... شاعر بوده است.
15- شیخ احمد نجفی متولد 1343 قمری در نجف ، تحصیل درحوزه علمیه نجف همرزمی با نواب صفوی، خوشنویس.
16- شیخ میرزا علی نجفی از مبارزین علیه رژیم پهلوی وی تلاشهای ارزنده ای در احداث حوزه علمیه شهرستان وبسیاری از مساجد وحسینیه ها انجام داده است.
۱۷-. شادروان مرتضی فرخی برفه شاعر توانای شهرمان، در سال ۱۳۰۱ در روستای میمند دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۰۹ به تبعیت از مرحوم پدر بزرگوارشان که برای دایر نمودن مکتب خانه به روستای برفه نقل مکان نمود و در این محل ساکن شد. تحصیلات مقدماتی را در مکتب خانه نزد پدر سپری کرده و سپس برای ادامه تحصیلات و کسب معلومات بیشتر به مرکز شهر به محضر عالمان آن زمان مرحومین آقایان شیخ محمد اسماعیل احمدی و میرزا حسین عسکری مشهور به مجتهد عزیمت نموده و تا ابتدای کتاب هدایه به کسب فیض پرداخت. در این زمان اولین دبستان دولتی ۴ کلاسه به سیستم جدید آموزشی در شهربابک که بعدها به نام دبستان رودکی نامیده شد تاسیس و ایشان در همان سال اول موفق به دریافت گواهینامه پایان تحصیلات ابتدایی گردید. در سال ۱۳۲۳ جهت گذراندن دوره نظام وظیفه به کرمان اعزام و پس از پایان خدمت سربازی و مراجعت به شهربابک به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و با اهداء منزل شخصی در روستای برفه اولین دبستان این روستا را که به نام خود نام گذاری کرده بود افتتاح نمود
هنرمندان امروز:
1- حاج اسدا... بوستانی متولد 1313 دبیر بازنشسته، شاعر ادیب
2- عباس فارسی نژادمتولد 1308 بازنشسته مس سرچشمه، مورخ ونویسنده
3- حاج اکبرصابری دبیر بازنشسته، مطلع ومعتمد فقهی وحقوقی وتاریخی
4- زهـــرا حسینی دیپلم ، خانه دار نویسنده کتاب تاریخ شهربابک وگرد آورنده فرهنگ شفاهی وگویشهای محلی شهربابک
5- افسرفاضلی متولد 1355 دیپلم ، شاعر وتاکنون دوجلدشعر به نامهای وقتی دلم شکست و حدیث تنهایی به چاپ رسانده است.
6- مهدیه میمندیان متولد 1360 دیپلم ، عضو
جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر شهر بابک عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.
اطلاعات دیگر از شهر بابک
اطلاعات عمومی استان کرمان
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران
آخرین ویرایش مختصات توسط: alone73